Printed From:

Több, mint fél évszázados No-Spa szakértelem

A No-Spa Magyarország legkedveltebb görcsoldó készítménye1, amely már több mint fél évszázada jelenti a szakértő megoldást fájdalmas hasi görcsök esetén.

Magyar fejlesztésű és mindmáig a hazai CHINOIN Zrt. gyógyszergyárban előállított tabletta, melynek hatóanyaga, a drotaverin, két magyar vegyészmérnök, Mészáros Zoltán és Szentmiklósi Péter munkájának eredményeképpen született meg. A No-Spa kifejlesztése egyébként a hazai tudományos és társadalmi életben is komoly visszhangra talált, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a két feltaláló 1970-ben még állami kitüntetésben is részesült. Megalkotói azonban akkor és ott, az újpesti Chinoin kutatólaboratóriumában, gyaníthatóan még nem is sejtették, hogy ezzel nemcsak egy magyar, de egy nemzetközi sikertörténet is kezdetét vette…

Az új hatóanyag, a drotaverin, ugyanis No-Spa márkanéven, 1962-ben került forgalomba Magyarországon, majd az 1970-es években indult el mind a mai napig tartó hódító útjára szerte a világon. Sőt, sikere nemcsak nálunk, de nemzetközi szinten is mindmáig töretlen, hiszen napjainkban is számos országban kínál megoldást fájdalmas hasi görcsök ellen, így változatlanul jelentős exportcikk a hazai gyógyszergyártásban.

A No-Spa ún. originális vagy más néven innovatív gyógyszer, vagyis olyan készítmény, amit több évtizedes kutatómunkával, nagy szellemi és anyagi ráfordítással fejleszt ki a Chinoin Zrt. a betegek életminőségének javítása érdekében.

  1. 2. IQVIA Pharmatrend Sell-Out (Eladott doboz mennyiség) 2017.

MAT-HU-2000249 (2020.08.10.)

Utolsó módosítás: 2018.08.14.