Printed From:

Hogyan változik a hangulatunk a ciklus alatt?1

Nemcsak a testünkben, a lelkünkben is zajlanak változások. A menstruáció után általában frissnek, energikusnak érezzük magunkat, és könnyebben tudunk koncentrálni. Azt mondhatjuk, hogy ezt az időszakot a tiszta fejjel való gondolkodás jellemzi.

Az ovuláció környéki néhány nap viszont a tiszta szívé. Ekkor inkább az érzelmekre, kapcsolatokra vagyunk ráhangolva, több szeretettel tudunk mások felé fordulni.

Ahogy közeledünk a menstruációhoz, sok nő feszültebbé, ingerlékenyebbé válik. Fáradékonyságot, türelmetlenséget, elégedetlenséget is érezhetünk, vagy elsírhatjuk magunkat jelentéktelen dolgokon, mert ez lelkileg egy nagyon feszült, érzékeny időszak, amikor jólesik eltöprengeni nagy kérdéseken, és nagyszerű ötleteink születhetnek.

A menzesz első napjától ezek a feszültségek feloldódnak. Jólesik a pihenés, amivel a testünk azt üzeni: „Figyelj most egy kicsit rám.” Azt is vedd észre, ha a tested ilyenkor éppen mozgásra vágyik. Bár a megerőltető testedzés ilyenkor nem ajánlatos, ha jólesne egy séta vagy kocogás a friss levegőn, vagy szívesen végeznél olyan jógagyakorlatokat, amik ellazítják a tested, ne fogd vissza magad! Itt az idő, hogy jó legyél a testedhez, és ez persze azt jelenti, hogy magadhoz is! Lehetnek ezek a TE napjaid. :)

 

Everyday Health: How Your Menstrual Cycle Affects Your Behavior
Elérhető: https://www.womenshealth.gov/menstrual-cycle/premenstrual-syndrome
Letöltés dátuma: 2020.08.01.

 

MAT-HU-2000250 (2020.08.10.)