Printed From:

Együttérzés és egymásra figyelés, azokon a napokon is 

Sokunknál előzetes jelek intenek arra, hogy közeleg a havi menstruációnk. És sokunk előre tervezgeti, mit is mond a párjának, férjének, hogy az értően élje át velünk ezt a megváltozott állapotot.

Valljuk be, szüleink, nagyszüleink idejében a havi vérzés tabu téma volt, amiről még anya és lánya sem sokszor beszélt nyíltan és őszintén. Nem csoda, ha nagyapánk, apánk és partnerünk sem kezeli ezt a természetes, női, hormonális kérdést „fehér asztal mellett” megbeszélhető, hétköznapi témaként.

Pedig a lányok nővé válásának, a nők és asszonyok nőiességének jele olyan rendszeresen visszatérő családi téma lehetne, amely összehozhatja az ellentétes nemeket, és erősítheti kapcsolatukat. Őszinte és mély beszélgetésekkel, a megélt folyamatokba való beavatással, az empátia megélésével mindkét nemben könnyebben feloldható az ismeretlentől való félelem, sőt a nőkben pszichésen előre megélt menstruációs fájdalom is.

Milyen egy magabiztos nő?

Természetesen ezer és egy női szereppel birkózik korunk nagybetűs NŐJE. Mégsem feltétlenül a szerepeinkben elért sikerek és örömök határozzák meg azt, mitől vagyunk magabiztosak.

Szükségünk van támogatásra, megértésre és segítségre is folyamatosan, hogy kellően erős és egészséges énképpel rendelkező, önazonos nővé váljunk, és azok maradhassunk hosszú távon.

Ahogyan egy lánynak szüksége van apa-képre, úgy szüksége van a férfi nyitottságára és figyelmére is, bármilyen kérdéssel, problémával szembesül az életben.

A feladat és a hatás azonban közös, és oda-vissza működik: a nőknek is tanítani, nyitni és empatikusan célszerű bevonni a férfit saját nőiességüknek hol fájdalmas, hol kérdőjelekkel teli, mégis természetes folyamataiba, hogy cserébe értő támogatásra leljenek a nehezebb napokon is.

A megértő odafordulás pozitívan kihat minden résztvevő életére

Egy serdülő lánynak a szüleivel való őszinte, mély és bensőséges kommunikáció jelenléte már önmagában sokat segíthet a nővé válás folyamatában. Magabiztosságának alapja lehet, ha tudja, bármilyen problémával, kérdéssel, kétellyel, s akár fájdalmaival bátran és nyíltan fordulhat szüleihez.

Hosszú távon az apa, a férj (akár csendes, de) figyelő jelenléte is oldja a későbbi kommunikációs és önbizalommal kapcsolatos gátakat minden résztvevőben.

Attól, hogy nem beszélünk róla, jelen van és mindenkire kihat

A menstruáció a nővé válás természetes velejárója. Menstruációs fájdalommal szinte minden nő találkozik az élete során. Mivel nagyon különbözőek vagyunk, így az is eltérő, milyen gyakorisággal, milyen hosszan, illetve milyen intenzitással tapasztalunk meg menstruációs fájdalmat és görcsöket.

A No-Spa termékcsalád, a görcsoldás szakértőjeként kétféle dózisú készítménnyel kínál egyéni igényre szabott segítséget a hasi görcsöktől szenvedőknek. A No-Spa 40 mg tabletta és a kétszeres hatóanyagtartalmú No-Spa Forte tabletta nem pusztán a fájdalom érzését enyhíti, hanem közvetlenül a simaizom görcsöt szünteti meg[1].

No-Spa termékcsaláddal odafigyelünk egymásra!

MAT-HU-2000369 (2020.09.15.)[1] https://www.nospa.hu/a-no-spa-termekcsalad/no-spa-40-mg-tabletta 2020. 09. 08.

Utolsó módosítás: 2020.09.16.