Printed From:

Görcsoldó vs. fájdalomcsillapító – te tudod, mikor melyikre van szükség?

Élete során bizonyára mindenki tapasztalt már valamilyen fájdalmas görcsöt a hasa tájékán, de valószínűleg jóval kevesebben vannak azok, akik pontosan tudták, mi okozta a problémát. Mi ilyenkor a teendő? Fájdalomcsillapítóra vagy görcsoldóra van szükségünk? Tudtad, hogy a fájdalomcsillapítás és görcsoldás nem ugyanaz?

Fontos tisztázni, hogy a fájdalom és a görcs két különböző dolog!

Mi a fájdalom?

A fájdalom egy általános kifejezés, amely a test kellemetlen érzéseit írja le. A fájdalom nagyon sokféle lehet: a tompa, alig érezhető fájdalomtól a lüktető, hasogató erős, nehezen viselhető fájdalomig. Az emberek a fájdalomra különféleképpen reagálnak. Vannak, akiknek magas a fájdalom küszöbük, mások nehezen viselik a kisebb fájdalmakat is. Emiatt a fájdalom mértékének megítélése nagyon szubjektív.

A fájdalom tarthat rövid ideig (néhány óra, max. néhány nap) vagy hosszabb ideig (akár hónapokon, éveken keresztül is). A fájdalom lokalizálódhat egy-egy területre, de lehet általános is - például a testszerte megjelenő fájdalom influenza esetén.

Noha a fájdalom nem a barátunk, mégis sok esetben hasznos, mert a szervezetünk fájdalom útján jelzi, ha valahol probléma van. Néhány fájdalmat könnyű diagnosztizálni, és otthon is kezelhető, de bizonyos típusai súlyos állapotot jeleznek.

Mi a görcs?

A görcs mindig valamilyen izomhoz kapcsolódóan jelentkezik. Az emberi testben háromféle izom típus található: harántcsíkolt izom, amely a csontozathoz tapadva építi fel a vázrendszert; a szívizom, amely speciálisan a szív munkájához kapcsolódik; és a simaizom, mely az üreges belső szervek (pl. húgyhólyag, méh, gyomor) és a vérerek falában, valamint a bőrben található. Ha az üreges belső szervek falában túlságosan összehúzódik az izom, görcs alakul ki.

A hasi görcsök lehetnek teljesen ártalmatlanok, de lehetnek különféle betegségek kísérő tünetei is.

Ha fájdalomról van szó, azt lehet csillapítani. A fájdalom nemcsak egy kellemetlen érzés, rontja az életminőségünket, befolyásolja a közérzetünket, negatívan hat a koncentrációs képességünkre, szorongást, vagy akár depressziót is okozhat. Amennyiben simaizom görcs okozta fájdalomról van szó, érdemes az okot megszüntetni, amire csak a görcsoldó képes. A fájdalomcsillapítókkal ellentétben, amelyek jellemzően csak a fájdalomérzetet enyhítik, vagy mulasztják el, a No-Spa közvetlenül a fájdalom okát jelentő simaizom görcsöt szünteti meg és ezen keresztül csillapítja a fájdalomérzetet.

A No-Spa a görcsoldás szakértőjeként gyorsan, hatékonyan és széleskörűen szünteti meg a hasi fájdalmakat, legyen szó akár

  • epegörcsről,
  • vese- és húgyúti görcsről,
  • menstruációs görcsről*,
  • vagy akár gyomor- illetve bélgörcsről*,
  • valamint az IBS, vagyis az irritábilis bél szindróma kapcsán felmerülő tünetek (bélműködési zavar):

A No-Spa hatóanyaga a drotaverin, amelynek különlegessége, hogy a fájdalomcsillapítókkal ellentétben, amelyek jellemzően csak a fájdalom érzést enyhítik, vagy mulasztják el, a No- Spa közvetlenül a simaizom görcsöt szünteti meg.

*kiegészítő kezelésként

 

SAHU.DRT.20.03.0143 (2020.05.21.)