Printed From:

Menstruációs tippek, hogyan éld túl a nehéz napokat a suliban/egyetemi előadáson/munkahelyeden?

A menstruációval járó kellemetlenségek minden hónapban jelen vannak, de ettől nem áll meg az élet, ugyanúgy teljesíteni kell a suliban vagy munkahelyen. Íme néhány tanács, hogy könnyebben vészeld át a nehéz napokat.

Igyál sok folyadékot!

A megfelelő folyadékbevitel fontos a szervezet normál működéséhez. A meleg folyadék, mint például egy csésze forró tea valamelyest oldja a görcsöket, mivel javítják a véráramlást és lazítják az izmokat.

Meleget az alhasra

A meleg kívülről is segíthet oldani a görcsöket. Ha otthon vagyunk, ezt könnyen meg is tudjuk tenni egy meleg vizes palackkal, de ha épp munkában vagy előadáson ülünk, akkor is van ám megoldás. Tekerd sálad vagy pulóvered a derekad köré, figyelve arra, hogy melegen tartsa az alhasad. Régi jól bevált módszer ez, anyukáink, nagymamáink is használták.

Figyelj oda, mit eszel!

A menstruáció alatt érdemes elkerülni azokat az ételeket, melyek puffadást vagy vízvisszatartást okozhatnak. Ilyenek például a zsíros ételek, a szénsavas üdítők, a sós ételek, koffein és az alkohol.  Ezen ételek csökkentése vagy elhagyása segít átvészelni a nehéz napokat.

Lazíts!

A sok kellemetlenség ellenére próbálj meg kicsit lazítani. Foglalkozz egy kicsit magaddal, csinálj olyan dolgokat, amihez kedved van, kerülj jó hangulatba. Hidd el, a tested meghálálja a törődést, a jó kedv és a felszabaduló boldogsághormonok csökkentik a fájdalmakat.

Mozogj!

Attól, hogy épp menstruálsz, nem jó ötlet felhagyni a mozgással. A könnyed testmozgás kifejezetten hatékony lehet a görcsoldásban. Találd meg azt a mozgásformát, amit szívesen végzel. Legyen az akár a jóga, aerobik, kerékpározás vagy séta.

Ne hagyd, hogy a fájdalom uralja a napot

A házi praktikák mellett biztos megoldást jelenthet még a No-Spa 40 mg tabletta, mely simaizom-görcsoldó hatásával közvetlenül a méh izomzatára hat, és így csökkenti annak görcsös összehúzódását. Napi 3x1-2 tablettával enyhítheted a menzeszedet kísérő panaszokat!

Ne hagyd, hogy a menstruáció akadályozzon a magabiztosságban. Élj a pillanatnak, és felejtsd el a menstruációs görcsöket a No-Spa segítségével.

 

SAHU.DRT.19.10.0447 (2019.11.05.)