Printed From:

Miért jó tudni, mi áll a görcsös fájdalmaid mögött?

Menzeszhez kapcsolódó alhasi görcsök, hirtelen ránk törő gyomorfájdalom, vagy epe- és vesekő okozta erős görcsös fájdalom esetén célszerű a görcsös simaizomfájdalmakra hamar gyógyírt keresni.

A nemiszerveink, az emésztési rendszerünk és a húgyhólyag izomszövetében, a simaizomban észrevétlenül zajlik az összehúzódás és elernyedés természetes folyamata. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek nagyban befolyásolják belső szerveink normál működését. Elég csak

  • a menstruációs fájdalmakra,
  • fejfájásra,
  • epe-, vese-, vagy húgyúti görcsökre,
  • és emésztési zavarok okozta gyomor- és bélrendszeri görcsökre

gondolni, s máris beúszhatnak emlékképeink közé azok az élethelyzetek, amikor akár napokig küzdve tapasztaltuk meg a kínzó, görcsös fájdalmat.

Sokak menstruációs alhasi fájdalma jelentkezhet gyorsan múló görcsök, vagy tompa, állandó fájdalom formájában. A méhösszehúzódás okozta görcs nem sokkal a menstruáció előtt jelentkezik, s akár két-három napig is megnehezítheti a mindennapi jóllétet. A fájdalom a kor előrehaladtával és terhesség után enyhülhet.

Abban az esetben, ha nincsen egyéb szervi oka, a serdülőkorban kezdődő, vissza-visszatérő, tompa, vagy feszítő érzettel társuló, úgynevezett tenziós fejfájás is okozhat több órán át tartó, görcsös fájdalmat. Ezekben a gyakori esetekben a fájdalomcsillapító gyógyszer mellett kiegészítésül segíthet az agyi erek falában lévő simaizom tónusának enyhítésében.

Az epekő a legtöbb esetben nem okoz tüneteket, és akár évekig is növekedhet az epehólyagban, így nincs szükség kezelésre. Hasonló a helyzet sok esetben az apró vesekőnél is, amelyet észrevétlenül ürítünk ki szervezetünkből. Amikor azonban méretesebb kő kerül az epe- vagy a húgyvezetékbe, hirtelen komoly, görcsös összehúzódással reagál az adott simaizom, és ekkor már a puszta fájdalom csillapítása mellett az izomgörcsöt is kezelni kell.

Gyomor- és bélproblémák kiegészítő kezeléseként is célszerű a fájdalomcsillapítás mellett, a simaizomkötegek kórosan nagyfokú összehúzódására, szakorvos által is javasolt görcsoldót választani.

A kellemetlen testi tünetek kezelése mellett az izmokhoz kapcsolódó görcsös fájdalmat célszerű mihamarabb csillapítani, hiszen órákra, sőt napokra képes negatívan befolyásolni életminőségünket.

A simaizom görcsös fájdalmát szerencsés olyan görcsoldásra kifejlesztett gyógyszerrel kezelni, amely görcsoldáson keresztül csillapítja a fájdalmat.

A No-Spa termékcsalád különlegessége pontosan ebben rejlik, hiszen közvetlenül a simaizom görcsöket oldja, s ezzel hatékonyan enyhíti a fájdalmat.

MAT-HU-2001245 (2021.01.05.)

Utolsó módosítás: 2021.01.07.