Printed From:

Ne görcsölj rá!

Hogyan alakulnak ki a menstruációs görcsök, és hogyan enyhíthetjük őket?

Az alhasi fájdalmak közül az egyik leggyakrabban előforduló probléma a menstruációs görcsöké, mely teljesen általános tünet a nők majd’ 90%-ánál. Legtöbb esetben a fájdalom mögött nem húzódik egyéb betegség, de előfordulhat az is, hogy kiváltó ok valamilyen specifikus probléma.
Az „egyszerű” görcsök a menstruációs vérzés előtt és közben jelentkeznek, 2-3 napig tartanak. Ilyenkor a fájdalom kisugározhat a derékba és combokba is, sőt hányingert, puffadást és rossz közérzetet is gyakran tapasztalhatnak a nők azokon a bizonyos napokon.

De mi okozza a fájdalmas görcsöket?

A menstruációs görcsök kialakulásának megértéséhez tudnunk kell, hogy mi történik a testünkben a menstruáció alatt. A női ciklus átlagosan 28 napja során a petefészekben megérnek a petesejtek, a méh nyálkahártyája megvastagszik, hogy elősegítse a beágyazódást. Ha azonban a petesejtek nem ágyazódnak be, tehát nincs terhesség, a megvastagodott nyálkahártya leválik, és a hüvelyen keresztül, vérzés kíséretében távozik a testből.
Ahhoz, hogy a leváló nyálkahártya távozhasson, a méh simaizomzata összehúzódásokkal segít. A simaizomzat összehúzódása pedig görcsöket okoz, mely fájdalommal járhat, de ez tulajdonképpen egy teljesen természetes testi válasz a simaizmok összehúzódásából fakadóan. A menstruációs görcsből eredő fájdalom kialakulásának folyamata tehát egészen összetett, és a görcsök miatt nagyon sok nő valóban nehéz napokat él át a menzesz során.

Mit tegyünk, ha menstruációs görcsök kínoznak?

Egyértelműnek tűnik, hogy a fájdalomcsillapítás a menstruációs görcsök esetében nem az igazi megoldás, hiszen ez csak a tünetet szüntethetné meg, magára a fájdalomra hatva, de a simaizmok görcsös összehúzódását nem befolyásolná.
Ha szeretnénk, hogy a fájdalom enyhüljön, közvetlenül a méh izomzatára ható szert kell találnunk, mely csökkenti annak görcsös összehúzódásait, és ez által segít a fájdalom enyhítésében.
A No-Spa vény nélkül kapható gyógyszer, melyből napi 3x1-2 tabletta alkalmazása enyhítheti a menzeszt kísérő, görcsös panaszokat.

Lendüljön túl Ön is könnyedén a nehéz napokon, válassza a No-Spa görcsoldó hatását a menstruációs fájdalom enyhítésére!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

SAHU.DRT.19.05.0214 (2019.07.15.)