Printed From:

Vízparti nyaralás és havi ciklus: nem ősellenségek!

Menstruáció a nyaralás alatt hőség, bikini és alhasi görcsök

Ezer éve vársz a nagy nyaralásra, néha már csak a jól megérdemelt pihenés gondolata tartja benned a lelket. Forró, napsütéses órák várnak, lenge nyári ruhákkal, vízparti pihenéssel, és ha mindez eszedbe jut, képzeletben már kellemesen el is nyúlsz a napozóágyon, felteszed a napszemüveged, belekortyolsz a hűvös mentás limonádédba… és ekkor beléd hasít a felismerés: „Ezt nem hiszem el, de hát éppen akkor fog megjönni!”
Egy világ dől össze benned – máris izzadsz a gondolattól, ahogy görcsöl a hasad, és mozdulni sem bírsz, nemhogy pihenni. Lemondóan tervezgeted, hogy a bikinid majd a táskád mélyére rejted, mert biztosan ez lesz az utolsó ruhadarab, amit el tudsz majd képzelni magadon. Semmi kedved az egész nyaralás alatt a menzeszeddel foglalkozni, de úgy érzed, mégis muszáj lesz.
Mit tehetsz, hogy ne a menstruációs görcsök jelentsék a vakáció élményét? Ne hagyd, hogy erre a nyaralásra mindig úgy kelljen visszaemlékezned, mint arra a szabadságra, amikor pont megjött. Az igazi élmények ennél sokkal fontosabbak!

A menstruációs fájdalmak nagyon sok nő életében rendszeresen jelen vannak, és sajnos a nyaralás ideje alatt sem kímélnek senkit. Azonban a menstruáció nem azonos a fájdalomtól való szenvedéssel, hiszen van megoldás a fájdalmak és görcsök csillapítására. Éld át a pillanatot, ne a menstruációs fájdalmakat!

Hogyan viseld el a nyaralás alatt jelentkező menzeszt?

  • Gondolkodj előre, tervezd el nyugodtan pihenésed: ne felejtsd itthon a No-Spa-t!
    A No-Spa drotaverin hatóanyagot tartalmazó készítményei, a No-Spa Neo és a No-Spa 40 mg közvetlenül a méh izomzatára hatnak, és csökkentik annak görcsös összehúzódását, csillapítva a kellemetlen érzéseket. Napi 3x1-2 tabletta alkalmazása enyhítheti a menzeszt kísérő panaszokat, a jó hír pedig, hogy dobozuk bármelyik táskában vagy bőröndben kényelmesen elfér. Így nyaralásodról nem a menstruáció kellemetlen velejárói jutnak majd eszedbe, sőt, egészen meg is feledkezhetsz róluk.
  • Gondoskodj a megfelelő védelemről: a felhőtlen vízparti nyaralás sem lehetetlen, ha a helyzethez leginkább passzoló higiéniai terméket viszed magaddal, na meg persze a bikinidet.
  • Mindig gondoskodj a higiéniáról, melyben utazás és nyaralás alatt is segítenek például a kisméretű, táskádba rejthető kézfertőtlenítők, higiéniai törlőkendők.
  • Maradj hidratált, fogyassz sok folyadékot. Ügyelj arra, hogy ne száradj ki, ne fogyassz túl sok koffeint, és a túlzott puffadás elkerülése érdekében inkább hagyd el a szénsavas italokat is.
  • Válassz csinos, de kényelmes és könnyed ruhákat, melyek nem szorítják a hasi tájékot, ezzel is csökkentheted a kellemetlen érzéseket. Minél komfortosabban érzed magad, annál felszabadultabban tudsz a nyaralás örömeire koncentrálni.
  • Nyaralás alatt is figyelj a megfelelő táplálkozásra. Ne edd túl magad, és ha lehet, kerüld a puffasztó ételeket.

Napjainkban a pihenés, kikapcsolódás útjába már nem állhat a menstruáció, nem kell tehát aggódnod, ha a menzeszed épp a nyaralás idejére esik. Tengerpart vagy hegyvidék, pihenés vagy aktív túrák, kínzó görcsök nélkül töltheted a szabadidőd a No-Spa-nak köszönhetően.

SAHU.DRT.18.10.0555 (2018.10.12.)

Utolsó módosítás: 2018. október 15.