Printed From:

Nők és lányaik – tapasztalatok a menstruációs görcsökről 

Görcsoldásban is van új a nap alatt...

 

A nők, sőt már a fiatal lányok nagyobb része megtapasztalja a menstruációs fájdalom kellemetlen érzését. 100-ból 10 nő olyan intenzív görcsöket él át a menzesz során, amely hátráltatja átlagos, napi teendőik elvégzését is.

A menstruációs görcs megszokott jelenség lehet egy nő életében; ugyanakkor az is igaz, hogy lányainkat jobb mihamarabb felkészíteni ebben a témában. A tapasztalat azt mutatja, hogy idővel a görcsök enyhülnek az első menstruációhoz képest, illetve az első gyermek születése után is csökkenhet a fájdalom intenzitása. Egyes felmérések szerint leggyakrabban a 20 év alatti nők esetében jelentkezik a menstruációs görcs érzése – legyen az enyhe vagy egészen intenzív.

Ha nem szeretnénk, hogy lányunkat váratlanul érje ez az ismeretlen, majd később megszokottnak mondható természetes folyamat, készítsük fel előre, mivel járhat a menstruáció. Saját tapasztalatainkról és praktikáinkról már lányunk első menstruációja előtt érdemes lehet beszélgetni, hogy a menstruáció ne az ismeretlen erejével hasson, és kicsit elviselhetőbb legyen!

Hiszen a fájdalom, így a tapasztalataink is hasonlóak lehetnek menstruáció terén. Miért ne válhatna be a fiatalabb generációnak is ugyanaz a megoldás, mint nekünk?

Várjunk csak egy percet... Az idő halad, a világ változik. Biztos, hogy a saját, jól bevált, praktikáink ugyanolyan hatásosak a mai fiatalok, tinik számára is? Vagy esetleg ideje újragondolni a dolgot, hogy valóban hatékony megoldást adhassunk át lányunknak?

Az idők változnak, a menstruációs fájdalom azonban nem. A No-Spa és a No-Spa Neo 40 mg hatékony segítség menstruációs görcsök esetén.  Hatékonyan oldja magát a görcsöt, és ezáltal a kínzó, alhasi fájdalmat.

Támogassa lányát a menstruáció kezdeti, bizonytalan időszakában, és biztosítson neki hatékony megoldást a görcsök oldására! Hadd élje meg gyermekünk fontos pillanatként az első menstruációt, fájdalmas emlékek nélkül!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

SAHU.DRT.19.06.0281 (2019.06.27.)

 

  

Utolsó módosítás: 2019.07.02.