Printed From:

 

Menstruációs kiscsomag: jó, ha ezek mindig nálad vannak

Vannak, akik biztosak abban, hogy nem fog változni a napi programjuk, de még ők is kerülhetnek kellemetlen helyzetbe. Legjobb, ha picit előre gondolkodunk, főleg, ha a menstruációinkról van szó!

Magabiztos nőnek lenni jó

Annyi dolgunk van, reggeltől estig rohanunk! Reggel iskola, vagy munka, utána esetleg egy nyelvtanfolyam vagy edzés a város másik végében. Közben egy kapucsínó a barátnőkkel, este beszélgetés a családdal, de közben muszáj bevásárolni, felkészülni a következő napra.
 
Ebben a nagy rohanásban könnyű megfeledkezni saját magunkról, például arról, hogy épp meg fog jönni a menstruációnk, vagy hogy szinte egész nap úton leszünk, és csak nyilvános mosdókba tudunk majd menni.

A saját életünk megkönnyítésére érdemes egy kis csomagot összekészíteni, amit mindig magunkkal hordunk ebben az időszakban, és amikor hazaérünk fel tudjuk tölteni, ami elfogyott belőle napközben.
 
Inkább legyen nálunk mindenből egy picit több, minthogy kellemetlenül érezzük magunkat valamiért. Nem kell hatalmas csomagra gondolni, megfelel egy neszesszer is a célnak.
Mariann azóta hord magával szigorúan minden este frissen bepakolt csomagot, mióta egyszer lekéste az utolsó buszt, amivel haza tudott volna menni.

„Táncolni voltunk, és tudtam, hogy el kell érnem az utolsó buszt, különben hajnal ötig sétálgathatok a városban. Vártuk a hetes buszt a megállóban, azzal mentem volna a távolsági buszhoz, de nem vettük észre, hogy rajtunk kívül senki nem áll a megállóban, teljesen egymásba feledkeztünk.  A közeledő busz sofőrje pedig továbbhajtott, mert azt hitte, hogy csak egy csókolózó pár vagyunk, nem utasok. Lekéstem az utolsó távolsági buszt. Éppen menstruáltam, és nem is lett volna gond, ha haza jutok időben, de nem így történt. Ha lett volna nálam előre bekészített kis csomag, akkor nem lett volna gond, de így kereshettünk az éjszaka közepén egy éjjel-nappalit, ahol betétet tudtam vásárolni.”

Mit érdemes elcsomagolni?

  • 6 db tampon vagy betét – inkább legyen nálunk kétszer annyi, mint egyel kevesebb
  • papír zsebkendő – sok helyen nincs wc papír, de csomagolni is jó lehet
  • nedves törlőkendő – egy kis tisztaság és felfrissülés mindig jó
  • vécéülőke-takaró papírból, vagy nejlonból – bár idegen helyen nem szoktunk ráülni az ülőkére, a menstruáció alatt jobb, ha még így is letakarjuk
  • kézfertőtlenítő gél – más napokon is kell, de ilyenkor különösen hasznos mosdó előtt és után is
  • görcsoldó – szükség esetén legjobb, ha nálunk van, és nem kell gyógyszertárba szaladni
  • egy kocka csoki – mert megérdemeljük, és azért is, mert néha erre van a legnagyobb szükség

Akkor is legyen nálunk, ha csak pár órára megyünk el valahova

Először is, a menstruáció óráról órára változhat. Másodszor pedig mindig közbe jöhet valami. Egy telefon a barátnőktől, hogy felszabadult egy mozijegy, egy elhúzódó beszélgetés, vagy egy váratlan járatkimaradás, esetleg csak egy hatalmas dugó a városban, mind módosíthatják a napunkat. A női táskáról azt szokták mondani, hogy mindent elbír, és valóban, egy kis csomag ide vagy oda, már igazán nem számít!

 

SAHU.DRT.20.03.0166 (2020.05.05.)

Utolsó módosítás: 2020 június