Printed From:

 

Nők, akik elmondják a tutit: ezek a legszuperebb menstruációs naptár applikációk

Folyamatosan elfelejted vagy épp nem tudod, hova írtad fel, hogy alakult a menstruációs ciklusod? Épp itt az ideje, hogy segítségül hívd az okostelefonod. Nem is kell sokat keresgélned, mi megmondjuk, melyek a legszuperebb menstruációs applikációk.

Magabiztos nőnek lenni jó

A menstruációs ciklus, valamint a menstruáció ideje alatt egyaránt változik a szervezet hormonszintje, ennek pedig mindenféle hatásai lehetnek a nők hangulatára és közérzetére. Dr. Randi Hutter Epstein, a Columbia Egyetem adjunktusa szerint a tudatosság segíthet abban, hogy jobban figyeljünk önmagunkra.

Ami tény, az tény: akik menstruációs naptárat vezetnek és nyomon követik a ciklusukat, egészen biztos nem szembesülnek azzal a várva várt nyaralásuk második napján, hogy épp most van itt az ideje a piros betűs napoknak. Te is beleuntál?

Akkor: légy tudatos, figyeld a tested, és tervezz!

Hat nőt kérdeztünk meg arról, milyen menstruációs applikációt használnak, sőt, azt is elárulták, miért pont ezek mellett tették le a voksukat.

Hölgynaptár

„Nekem azért tetszett meg, mert átlátható, ráadásul cuki kis ábrákkal jelezhetsz magadnak napokra lebontva: a hangulatodtól kezdve a fejfájásos, görcsös tüneteken át a pattanásokig. Bár eleinte nagyon utáltam, aztán a kíváncsiságom győzött, és elkezdtem figyelni a testsúlyom változását is ezekben a napokban. Az app aztán ebből érdekes statisztikát készít napi, heti és havi bontásban is” – mondta a 26 éves Viola.

My Cycles

„Sok menstruációs naptár appot kipróbáltam, de számomra a My Cycles az abszolút befutó. Igaz, angol nyelvű, de nagyon alapos, részletekig kidolgozott app – ami kevés alkalmazásról mondható el. A beállítások alapján 12 hónapra előre kiszámolja a várható menstruációdat, termékeny napokat és ovulációkat, külön figyelmeztetőket küldött a termékeny napjaimról, amikor babát terveztünk a férjemmel. Azóta meg is született a kislányunk, Emma” – mondta a 28 éves Viki.

WomanLog Calendar

„A WomanLog app segít megjegyezni a dátumokat, rendkívül alapos. Jegyzetelni is lehet bele (betegségek tüneteit, tabletta bevételét, szeretkezéseket). Minden jól visszakövethető a segítségével, ami fontos lehet egy nőgyógyászati kontroll alkalmával” – mondta a 30 éves Patrícia.

Naptáram

„Amint lett okostelefonom, lett mensi appom is, mert ezt a naptáramba írogatást sose szerettem. A Naptáram nevű alkalmazást használom, a nőgyógyásznál is ezt kapom elő, ha kérdezik, mikor volt utoljára mensim. Beírom a hangulatom, a vérzés erősségét is, amit nem mindegyik appnál tudunk jelölni, de nekem személy szerint fontos. Megbízható és egyszerű használni” – mondta a 27 éves Kata.

My tracker (magyarul Naptáram)

A 22 éves Fruzsina is a Naptáram app mellett tette le a voksát. „Sajnos mindent elfelejtek, füzetbe pedig lusta vagyok írni, a hűtőre kitett naptárban viszont nem ezt akarom nézegetni. Szóval körülnéztem a play áruházba, beírtam, hogy menstruációs naptár és az első legjobb értékelést kapott alkalmazást letöltöttem. Ez volt a My Tracker, azaz magyarul Naptáram. Az app többet is nyújt minthogy naptárba vésed a mensid: előre kiszámolja, mikor lesz a következő alkalom és vissza is számol addig. Ez az app egyik legnagyobb erőssége és előnye a többivel szemben, amit ismerek.”

OvuView

„Az OvuView nevű alkalmazásnak nemcsak a design elemei jók, hanem maga az app is játékos. Igazi színes egyéniségeknek való. Megadhatod a ciklusod hosszát, de magától is számolja az előző ciklustól függően, hogy mikor lesz esedékes a mensi, ráadásul cuki állatkákat választhattok témának” – javasolta a 22 éves Csenge.

SAHU.DRT.20.05.0272 (2020.05.28.)

Utolsó módosítás: 2020 július